marți, 10 aprilie 2018

Paste cu somon

Ingrediente:

400 g paste linguine
250 ml de smântână de gătit
1 cățel de usturoi
25 g unt
1 linguriță de ulei de măsline
1 linguriță de piper
1 linguriță de sare
100 g de somon
2 linguri de vin alb sec
verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar)





Mod de preparare:

Fierbem pastele 8-10 minute în apă cu sare, apoi le scurgem și le lăsăm în strecurătoare. Încingem tigaia cu un cubuleț de unt și o linguriță cu ulei de măsline și frigem un pic bucățelele de somon (zdrobim un cățel de usturoi cu tot cu coajă și îl adăugăm în tigaie cât se frige somonul). Turnăm vinul și lăsăm să sfârâie până iese alcoolul, apoi turnăm smântâna și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Când sosul începe să capete consistență adăugăm pastele, amestecăm și oprim focul. Presărăm verdeață proaspătă.


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu