luni, 2 aprilie 2018

Brioșe cu ciocolată

Ingrediente (15 brioșe):
3 ouă
100 g unt (min 80% grăsime)
70 ml lapte
100 g ciocolată amăruie
100 g zahăr
180 g făină
extract de vanilie
un praf de sare

Mod de preparare:
Topim ciocolata ruptă bucățele împreună cu untul la foc mic, amestecând permanent. Lăsăm deoparte să se răcească. În vasul mixerului adăugăm cele 3 ouă, zahărul, extractul de vanilie,
un praf de sare și le mixăm împreună până amestecul se deschide la culoare și devine cremos. Turnăm în fir subțire ciocolata topită și mixăm pentru omogenizare. Cernem făina peste compoziție, amestecăm ușor cu o spatulă (se poate folosi și mixerul la cea mai mică viteză) și subțiem aluatul cu lapte. Compoziția finală va fi una densă, dar fluidă. Pregătim tava de brioșe și turnăm compoziția în formele de hârtie (avem grijă să nu le umplem foarte tare, deoarece brioșele vor crește la cuptor). Dăm tava la cuptorul (preîncins) setat pe temperatură medie și coacem brioșele timp de maxim 15 minute. Le lăsăm un pic să se răcorească, apoi le ornăm cu ce ne place. 
Eu am ales de data aceasta să pregătesc o cremă din mascarpone, frișcă și sos de zmeură. Pentru această cremă am avut nevoie de 250 g mascarpone, 100 ml frișcă lichidă și 30 g zahăr pudră, iar pentru sosul de zmeură de 100 g zmeură și 60 g zahăr. Sosul se prepară astfel: punem pe foc zmeura pasată împreună cu zahărul și lăsăm să fiarbă până se leagă ca un sirop. Strecurăm semințele și lăsăm sosul să se răcească. Pentru cremă mixăm mascarpone cu zahărul farin până devine cremos, apoi adăugăm frișca lichidă și mixăm până ce crema devine fermă. Adăugăm puțin sos de zmeură peste cremă și omogenizăm. Punem crema într-un poș cu duiul mare și ornăm brioșele, apoi le stropim cu sos de zmeură. 
Delicioase!!! Un desert rapid, gata în 30-40 de minute.

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu