sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Rulouri cu cremă de lămâie și frișcă

 Ingrediente:
1 foaie de aluat fraged (400 g)
250 ml frișcă lichidă
3 gălbenușuri
50 g zahăr
300 ml lapte
25 g amidon alimentar
1/2 lămâie
esență de vanilie, esență de lămâie
100 g unt

Mod de preparare:

Lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei. Așezăm foaia de aluat pe blatul de lucru și o întindem ușor cu sucitorul. Tăiem cu ajutorul unei rulete sau cu un cuțit ascuțit fâșiuțe de aproximativ 1 cm lățime. Rulăm fiecare fâșie pe câte un con metalic (dacă nu aveți așa ceva puteți improviza niște conuri din folie de aluminiu). Dăm tava la cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute la foc mediu. Pregătim crema astfel: amestecăm bine gălbenușurile împreună cu zahărul până acesta se topește. Încorporăm ușor și amidonul alimentar. Încălzim laptele și îl turnăm peste acest amestec, apoi așezăm vasul pe foc mic. Mestecăm continuu până crema capătă consistența unei budinci. Dăm vasul de pe foc și încorporăm cu grijă untul (la temperatura camerei) tăiat cubulețe. Adăugăm în cremă din aproape în aproape zeama de la o jumătate de lămâie și cele două esențe. Să nu uităm conurile în cuptor. Scoatem tava și le lăsăm un pic să se răcească. Mixăm la viteză mare frișca lichidă până se întărește, apoi adăugăm puțin câte puțin din crema de lămâie. Scoatem conurile metalice și umplem fiecare rulou cu cremă (eu am utilizat un poș cu duiul potrivit). Fardăm cu zahăr pudră și desertul este gata.


Poftă bună!!!
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu