marți, 31 ianuarie 2017

Ruladă de pui cu ciuperci

Ingrediente:
2 bucăți piept de pui
200 g ciuperci champignon proaspete
1/4 ardei roșu
1/4 ardei galben
1/4 ardei verde
5-6 fire ceapă verde
sare, piper, boia dulce
zeama de la 1/2 lămâie
2-3 linguri ulei
50 g cașcaval
6 felii bacon afumat

Mod de preparare:

Cele două bucăți de piept de pui se bat ca pentru șnițel, se condimentează cu sare, piper și boia, se stropesc cu puțin ulei și zeama de o jumătate de lămâie. Acoperim cu folie și dăm carnea la frigider. Curățăm ciupercile și le călim în puțin ulei cu un praf de sare și piper (eu am adăugat și câteva picături de sos de soia). Le scoatem într-o sită pentru eliminarea surplusului de ulei. Tăiem ceapa verde rondele și ardeiul cubulețe și le călim împreună la foc potrivit. Pe prima bucată de carne așezăm jumătate din compoziția de ciuperci și jumătate din cea de ardei cu ceapă. Deasupra punem cașcavalul tăiat feliuțe subțiri și rulăm. Procedăm la fel cu cea de-a doua bucată de carne. Învelim cele două rulade în bacon și le așezăm în tavă. Turnăm peste fiecare ruladă puțin ulei și dăm tava la cuptor pentru 1 oră la foc mediu. Din când în când stropim ruladele cu lichidul din tavă. Scoatem ruladele pe un platou și le lăsăm un pic să se răcească, apoi le porționăm și le servim ca atare sau cu garnitură de orez sau cartofi.


Poftă bună!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu