joi, 5 ianuarie 2017

Gratin cu ficăței și broccoli

Ingrediente:
600 g ficăței de pui
300 g broccoli
15 măsline
1 ardei gras roșu
200 g cașcaval
5 ouă
3 linguri smântână 20%
2 linguri ulei
4 linguri pesmet
sare, piper

Mod de preparare:

Într-un vas punem la fiert ficățeii de pui, spălați bine, în apă cu sare. Într-un alt vas încălzim apă cu sare și apoi adăugăm buchețelele de broccoli. Lăsăm vasul pe foc maxim 3-4 minute, apoi scurgem apa și așezăm broccoli într-o strecurătoare. Adunăm spuma de la ficăței. Până fierb ficățeii tăiem ardeiul roșu cubulețe și apoi, tăiem măslinele. Scurgem apa de la ficăței, îi trecem rapid sub un jet de apă rece și îi tăiem bucățele potrivite. Amestecăm ardeiul, măslinele, broccoli și ficățeii și potrivim gustul de sare și piper. Într-un vas separat batem bine ouăle împreună cu smântâna și un praf de sare. Ungem un vas tremorezistent cu ulei și tapetăm cu pesmet. Distribuim în mod uniform în tavă amestecul de ficăței, broccoli, măsline și ardei. Turnăm deasupra compoziția de ouă cu smântână și dăm tava la cuptor (preîncins) pentru 25-30 de minute la foc potrivit. Scoatem tava și garnisim cu cașcaval ras, apoi reintroducem tava în cuptorul cald pentru 5 minute. Lăsăm un pic să se răcească apoi se porționează și se servește. Este o mâncare ușoară, gustoasă și potrivită pentru cină. 

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu