joi, 1 decembrie 2016

Specialități cu brânză

Ingrediente:
100 ml lapte
100 ml apă
100 ml ulei
1 ou
4 lingurițe zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță rasă sare
7 g drojdie uscată
500 g făină
150 g telemea de vacă + 1 albuș
1 gălbenuș pentru uns

Mod de preparare:


Într-un vas amestecăm cu telul laptele călduț cu apa, uleiul și oul bătut cu cele patru lingurițe de zahăr. Peste compoziția obținută adăugăm sarea, zahărul vanilat și drojdia. Lăsăm vasul deoparte pentru 15 minute. Cernem făina și o încorporăm în compoziție din aproape în aproape. Frământăm bine aluatul și apoi îl așezăm într-un vas de sticlă uns cu ulei. Acoperim vasul cu folie alimentară și un prosop și îl lăsăm la loc călduț să crească pentru 50 de minute. Pisăm brânza cu furculița și o amestecăm cu un albuș de ou (opțional se poate adăuga în compoziția de brânză un plic de zahăr vanilat). Împărțim aluatul în patru părți și din fiecare parte întindem câte o foaie dreptunghiulară. Tăiem foaia în fâșii de 3 cm și crestăm fiecare fâșie cu un cuțit pe una din lungimi. Punem brânză pe fiecare fâșie și rulăm cu grijă. Așezăm specialitățile în tava tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm să se odihnească 10 minute. Ungem apoi cu gălbenuș de ou și dăm tava la cuptor pentru 35 de minute la foc potrivit, timp în care specialitățile cu brânză se rumenesc frumos. Sunt atât de pufoase și gustoase încât dispar imediat de pe farfurie.

Poftă bună!!!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu