vineri, 23 decembrie 2016

Fursecuri de ciocolată


Ingrediente:
200 g ciocolată
70 g unt
60 g zahăr
180 g făină
2 ouă
5 g praf de copt
zahăr vanilat
un praf de sare
zahăr pudră

Mod de preparare:

Topim ciocolata împreună cu untul pe foc. Ouăle le mixăm împreună cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare aproximativ 5 minute. Amestecăm cele două compoziții cu o spatulă. Cernem peste această compoziție făina și praful de copt. Amestecăm până făina este încorporată complet. Dăm vasul la rece (frigider 2-3 ore, congelator 45 de minute). Consistența aluatului de fursecuri arată ca în poza alăturată după ce îl scoatem de la frigider. Formăm biluțe pe care le tăvălim prin zahăr pudră, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le aplatizăm ușor cu mâna (le puteți lăsa și așa). Dăm tava la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 15 minute. Le lăsăm să se răcească apoi le putem servi sau așeza în cutie. Deosebit de ciocolătoase și buuune!!! Cred că Moș Crăciun va fi foarte încântat să le gasească mâine seară sub brad :)

Poftă bună!!!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu