marți, 6 septembrie 2016

Pariziene cu gem de prune

Pariziene cu gem de prune
Ingrediente:
500 g făină
250 ml lapte
1ou (+1 ou pentru uns)
50 g unt topit
80 g zahăr
10 g drojdie uscată
sare
susan negru
gem de prune



Mod de preparare:
Pariziene cu gem de prune

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de zahăr și 2 linguri de făină, adăugăm puțin lapte călduț, amestecăm și lăsăm maiaua să crească. În acest timp topim untul și îl lăsăm deoparte. După ce maiaua a crescut adăugăm oul, restul de zahăr, untul topit, laptele (călduț), un praf de sare și făina cernută și frământăm aluatul. Așezăm aluatul într-un vas încăpător pe care îl acoperim cu folie alimentară și un prosop și îl lăsăm să dospească la loc călduț pentru o oră (timp în care ar trebui să își dubleze volumul). După ce aluatul a crescut frumos îl așezăm pe blatul de lucru înfăinat și îl împărțim în 8. Fiecare parte o întindem cu sucitorul într-o foaie ovală de 0,5 cm grosime. Pe jumătatea de sus adăugăm 1 linguriță de gem de prune, îndoim foaia de aluat până aproape de mijloc și sigilăm bine gemul în interior. Cealaltă jumătate o tăiem în patru fâșiuțe (aproximativ egale) pe care le distanțăm un pic și continuăm rularea. Procedăm la fel cu celelalte părți de aluat. Așezăm parizienele în tava tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm să crească încă 20 de minute. Ungem cu ou și presărăm susan negru (dar putem la fel de bine să folosim susan alb sau mac) și dăm tava la cuptorul încins pentru 25 de minute la foc potrivit. Parizienele se scot din tavă, se lasă un pic să se răcorească (gemul din interior va fi foarte fierbinte) și se servesc. Sunt foarte pufoase și a doua zi.


Poftă bună!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu