joi, 29 septembrie 2016

Pâine floarea soarelui

Ingrediente:
700 g făină
250 ml lapte
125 ml ulei
3 ouă
15 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
50 g unt
semințe de in, susan

Mod de preparare:
Amestecăm drojdia cu puțin lapte călduț și puțin zahăr și o lăsăm 10 minute până face spumă. Într-un vas punem și amestecăm laptele călduț, uleiul, 2 ouă, (la temperatura camerei), zahărul, sarea și drojdia. Începem să adăugăm făina cernută în ploaie amestecând la început cu o spatulă, apoi putem frământa aluatul cu mâinile până devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Acoperim vasul cu folie și lăsăm aluatul să crească 1 oră la loc călduț. Când aluatul a crescut punem untul pe foc și îl topim. Împărțim aluatul în 6 părți egale. O parte o modelăm sub forma unei bile și o lăsăm deoparte pentru că va constitui mijlocul florii. Din celelalte 5 părți întindem 5 foi rotunde dintre care 4 le ungem cu unt topit. Așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt foile una peste alta, ultima foaie fiind cea neunsă. Formăm coronița astfel: la 1 cm distanță de margine facem 4 tăieturi ca în imaginea din partea stângă. Apucăm de la vârf fiecare petală și o întoarcem peste margine. În centru așezăm bila pe care o lăsasem deoparte și trecem la partea de decorare. Ungem pâinica cu ou bătut și ornăm centrul florii cu semințe de in și susan, iar petalele doar cu semințe de susan. Coacem pâinea la foc potrivit timp de 25 de minute.        


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu