duminică, 10 iulie 2016

Pandișpan

Ingrediente:
12 ouă
400 g zahăr
1 pliculeț zahăr vanilat
40 ml ulei
400 g făină
40 g cacao
esență de lămâie
un praf de sare



Mod de preparare:

Mixăm ouăle la temperatura camerei împreună cu zahărul și zahărul vanilat până își dublează
volumul. Adăugăm uleiul, un praf de sare și puțină esență de lămâie și mixăm în continuare. Turnăm jumătate din compoziția obținută în alt vas. În primul vas adăugăm 220 g de făină cernută și amestecăm cu o spatulă de sus în jos cu mișcări ușoare. În cel de-al doilea vas adăugăm cele 180 g de făină rămase și 40 g cacao și amestecăm pentru omogenizare. Turnăm apoi straturi alternative din cele două compoziții în tăvile tapetate cu hârtie de copt ca în imaginea alăturată. Introducem tăvile în cuptorul încins și le lăsăm la copt pentru 30-35 de minute la foc potrivit sau până trec testul scobitorii. Rezultatul este unul pufos și foarte aromat.


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu