sâmbătă, 23 aprilie 2016

Prăjitură cu cremă de brânză și ardei

Ingrediente:
Blat:
200 g unt
350 ml lapte
4 ouă
200 g făină
2 lingurițe rase de sare

Umplutură:
125 g cremă de brânză
100 g mozzarella
100 g smântână
25 ml lapte
2,5 foi gelatină
1/4 ardei verde, 1/4 ardei roșu, 1/4 ardei galben
1/4 legătură pătrunjel verde
sare, piper

Mod de preparare:
Prima dată facem blatul pentru prăjitură: topim untul într-un vas, apoi dăm vasul de pe foc și încorporăm pe rând făina, gălbenușurile, laptele călduț și la final albușurile bătute spumă. Aluatul îl turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt (se folosește tava aragazului). Introducem tava în cuptorul preîncălzit la foc mic pentru 35-45 minute. Când blatul s-a copt îl răsturnăm pe un prosop de bucătărie umezit ușor. Dezlipim cu grijă hârtia de copt și acoperim cu alt prosop umed. Pentru umplutură amestecăm într-un bol crema de brănză cu mozzarella dată pe răzătoare, smântâna, ardeii tăiați cubulețe și pătrunjelul verde tocat. Adăugăm sare și piper și amestecăm până se omogenizează. Foile de gelatină se pun la hidratat pentru 10 minute, apoi le încorporăm în laptele fierbinte. Lăsăm gelatina să se răcească puțin și apoi o adăugăm crema de brănză cu ardei. Blatul îl tăiem în două, pe prima parte întindem stratul de cremă de brânză și acoperim cu cea de-a doua parte de blat. Prăjitura se învelește cu folie alimentară și se dă la rece pentru cel puțin patru ore. Se porționează și se servește ca aperitiv.



Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu