miercuri, 27 aprilie 2016

Piept de pui cu ciuperci în sos bechamel

Ingrediente:
1 piept de pui fără piele și os
200 g ciuperci champignon
30 g unt
250 ml lapte
1 lingură făină
1 lingură ulei de măsline
100 g smântână
2-3 căței de usturoi
zeama de la o jumătate de lămâie
sare, piper, boia, pătrunjel verde

Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală și se taie în bucăți mici. Se condimentează cu sare, piper și boia. Bucățile de piept se pun într-un vas, se adaugă zeama de lămâie și 1 lingură ulei de măsline. Se amestecă bine, se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30-40 de minute. Se încinge tigaia și se frig bucățile de carne pe ambele părți. Separat, spălăm ciupercile, le tăiem și le călim în cele 30 g de unt. Adăugăm peste ciuperci făina și amestecăm. Începem și turnăm și laptele mestecând ușor până compoziția se îngroașă. Dăm vasul de pe foc, potrivim gustul de sare și piper și adăugăm smântâna din aproape în aproape (aveți grijă ca smântâna să fie la temperatura camerei). Se adaugă și usturoiul pisat și se încorporează în sos. Punem bucățile de carne pe farfurie, adăugăm sosul cu ciuperci, presărăm pătrunjel verde tocat și un praf de chilli.  



Poftă bună!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu