vineri, 26 februarie 2016

Cartofi cu bacon în sos alb

Ingrediente:

4-5 cartofi medii
250 gr. bacon
1 ardei roșu
1 ceapă
200 gr. smântănă (min 20% grăsime)
pătrunjel verde
3 linguri ulei
sare, piper, boia dulce (făcută în casă)




Mod de preparare:

Se curăță cartofii de coajă, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare. Când aproape s-au fiert încingem alături tigaia cu cele 3 linguri de ulei pe foc, adăugăm ceapa și ardeiul, le călim și le condimentăm. Când legumele s-au călit adăugăm bacon-ul amestecând cu o spatulă. După ce se rumenește un pic și bacon-ul punem cartofii și cele 200 gr. de smântână. Opțional (dacă se dorește mai mult sos) se adaugă un polonic din apa în care au fiert cartofii și se lasă până dă în clocot. Se oprește focul și se presară pătrunjel verde tocat.   

Poftă bună!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu